ВОДОПАД РИЛСКА СКАКАВИЦА

Водопад Скакавица

МАРШРУТИ

От Паничище или Зелени преслап

Достъпност и продължителност: пеша от Паничище за около 2ч.15мин.; или с автомобил до местността Зелени преслап, след това 1ч.30мин. пеша.

Маркировка: червена, лентова


Пеша от Паничище: Маркираната пътека към водопад Скакавица започва от посетителския център на Природен парк Рила в Паничище. В началото се върви в посока хижа Пионерска. След около 45 минути се отклонява през местността Зелени преслап към хижа Скакавица.

Пеша от местността Зелени преслап: От Паничище се продължава с автомобил по шосето в посока хижа Пионерска. Около километър преди хижата тясно асфалтово отклонение, вдясно от шосето, води до местността Зелени преслап. Мястото предлага възможност за паркиране, а оттук се продължава пеша. Пътеката тръгва по черен път през гората, след което се отклонява в дясно. След час се достига до хижа Скакавица. Маршрутът продължава по пътека с по-малка денивелация, която за около 30 минути отвежда до подножието на водопада.

Водопад Скакавица


От хижа Рилски езера

Достъпност и продължителност: пеша от горната станция на лифта и хижа Рилски езера за около 1ч.30мин.

Маркировка: зелена, лентова

Забележка: Този маршрут не е подходящ през зимата, поради сериозна лавинна опасност. Като алтернатива може да се тръгне към хижа Пионерска и в местността Долно разтоварище да се поеме към хижа Скакавица по пътеката със синя лентова маркировка идваща от хижа Ловна.


ВОДОПАД РИЛСКА СКАКАВИЦА  - Туристически информационен сайт
Този сайт е неофициален информационен сайт, направен със цел развитие на обекта и туризма в района.
Сайтът не е свързан с местните власти и община.

 Изработка и поддръжка ФиУеб ЕООД